Entrades

Educació

L’educació és un dret fonamental i des de la vocalia de l’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta considerem que és una eina molt potent per abordar la qualitat de vida de la nostra ciutat ja que es tracta de garantir una educació digna per a tothom i al llarg de tota la vida.  Tots els ciutadans han de poder disposar d’espais educatius que els acompanyin en el creixement personal i en la formació professional que necessiten a cada moment.

Segons dades del mateix Ajuntament de Barcelona el 2015, només el 40,6% dels infants entre 3 i 16 anys de la ciutat estaven escolaritzats en centres de titularitat pública. Una ciutat més justa ha d’incrementar els pressupostos que es destinen a l’educació pública. Una educació de qualitat exigeix revertir les retallades que han afectat greument el sistema educatiu en tots els seus nivells, per  això actualment les prioritats de són les següents:

 

  • Increment de la inversió en l’educació pública. Creació de nous centres educatius i millora significativa dels ja existents. A Horta tindrem un nou Institut, però hem de continuar lluitant per tal que es compleixin els terminis i el projecte es faci en les millors condicions.
  • Lluita contra la segregació escolar. Cal fer un seguiment de les recomanacions que el Síndic de Greuges fa a les administracions públiques. Per una educació  més equitativa i amb plena igualtat d’oportunitats.
  • Escola Inclusiva. La Generalitat ha presentat un projecte de decret que gran part de la comunitat educativa ha rebutjat. Necessitem una escola de qualitat que aculli tot l’alumnat.

 

L’objectiu principal de la vocalia és recollir les reivindicacions del barri per aconseguir una educació digna i de qualitat amb més i millors recursos públics. Per això volem estar en contacte amb totes les entitats implicades com són les AMPA’s, els mateixos centres educatius i tots els veïns i veïnes interessades en el tema.

Treballem conjuntament  els temes de ciutat amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) des d’on també estem en contacte amb La FAPAC, l’Assemblea Groga i el Consorci d’Educació de Barcelona. També formem part del Consell Escolar del districte d’Horta-Guinardó.

La Favb està desenvolupant des de l’any 2000 un projecte anomenat BEC (Barris Espais de Convivència) per relacionar els centres educatius en els barris amb l’entorn veïnal.

Vine i col·labora!